Klik hier om jouw bordje te ontwerpen

Praktijkborden

Ontwerp je eigen praktijkbord met een tekst en ontwerp naar keuze of kies uit onze kant-en-klare voorbeelden.
Eenvoudige bestelling
Snelle levering
Lage prijzen
Tevredenheidsgarantie
Wij compenseren het klimaat!

Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over Praktijkborden

Een praktijkbord is een bord bij de ingang van een spreekkamer of een praktijk in de zorgsector. Het bord kan buiten op de deur van de praktijk bevestigd zijn, maar ook op de deuren van de verschillende afdelingen binnen de praktijk. Praktijkbordjes maken duidelijk dat bezoekers op de juiste plek zijn en kunnen ook informatie verschaffen aan bezoekers of patiënten, zodat zij weten met wie ze zullen spreken.

Dat wat alle praktijkbordjes gemeen hebben is dat ze bezoekers duidelijk laten zien waar de praktijk is en wie er werkt. Het is een informatief bordje, ook al kan de tekst op het bord afwijken. 

Praktijkborden – Verschillende teksten

Afhankelijk van hoe de praktijk is opgebouwd, kan een praktijkbordje wat de boodschap betreft op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Ingang

Bij de ingang is het goed om duidelijke informatie te geven. Op zulke praktijkbordjes staat vaak de naam van de praktijk, de openingstijden en een telefoonnummer. Als er slechts een aantal mensen in de praktijk werken, dan staan vaak ook hun naam en functie op het bordje. Het kan ook gunstig zijn om de website op het bord te vermelden. Zo kunnen mensen meer informatie opzoeken als ze langskomen en de praktijk gesloten blijkt te zijn. 

Afdelingsborden

In grotere praktijken is het niet ongebruikelijk dat mensen met verschillende specialismen samenwerken. In die gevallen is het belangrijk dat de afdelingen duidelijk aangegeven zijn. Op die borden kan de naam en de functie van degene die op een bepaalde plek werkt aangeduid worden. 

Naam op de binnendeur

Als het een praktijk betreft met bijvoorbeeld alleen maar psychologen, dan is het voldoende om de naam van de psycholoog op het bordje te vermelden bij de kamer of de afdeling waar hij of zij cliënten ontvangt.

Wat vinden onze klanten?