Ga naar de hoofdinhoud

Zakelijke klant? -20% korting op bestellingen van meer dan €500 - sales@bordenmax.nl

CSR

Hoe werkt Bordenmax met CSR?

Wij vinden het belangrijk om CSR in ons bedrijf te integreren. Dit houdt in dat we ons inzetten voor onze omgeving en onze medewerkers. We willen ons bedrijf op een duurzame manier runnen en een goed voorbeeld zijn op het gebied van maatschappij en milieu.

Wat is CSR?

CSR is een afkorting van 'corporate social responsibility', ook wel bekend als mvo, dat staat voor 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Dit houdt in dat je als bedrijf de verantwoordelijkheid neemt voor de invloed op de maatschappij naast dat wat de wet oplegt en werkt aan een duurzamere ontwikkeling. Deze invloed kan betrekking hebben op verschillende vlakken. Meestal worden deze verdeeld in het sociale vlak, het milieuvlak en het economische vlak.

ONZE MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

We zorgen voor en respecteren elkaar en onze klanten. Daarnaast willen we bijdragen aan maatschappelijk nut door middel van onder andere liefdadigheid, campagnes en samenwerkingen.

Onze medewerkers

Wij willen ervoor zorgen dat iedere medewerker van Bordenmax het naar zijn zin heeft, zich goed voelt, een goede werkomgeving heeft, zich veilig voelt en op geen enkele manier gediscrimineerd wordt op het werk. De werkomgeving moet gekenmerkt worden door vrijheid en een plek zijn waar men zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en waar de focus ligt op een arbeidsklimaat die samenwerking, verbondenheid, respect en begrip benadrukt. Onze medewerkers moeten saamhorigheid en betrokkenheid voelen, ongeacht hun geslacht, leeftijd, geloof, etniciteit, neurodiversiteit of wat dan ook.

Wij geloven dat een goede gezondheid bijdraagt aan gezonde, welvarende medewerkers en dat lichamelijke activiteiten de prestaties op het werk verbeteren. Als gevolg hiervan bieden we een royale bijdrage voor preventieve zorg en de mogelijkheid om een uur per week onder werktijd te sporten. We willen beweging en verbondenheid aanmoedigen en doen elk jaar mee aan verschillende prestatielopen.

Bordenmax steunt

Met het initiatief Bordenmax steunt willen we onze verantwoordelijkheid als bedrijf nemen en bijdragen aan een duurzame ontwikkeling door organisaties te steunen die zich inzetten voor verschillende hulp- en maatschappelijke projecten.Voor elke nieuwe abonnee op onze nieuwsbrief schenken we 2 EUR aan organisaties die zich inzetten voor een betere samenleving. Elke maand steunen we een nieuwe organisatie die we presenteren. Lees meer.

We zetten ons in voor maatschappelijke kwesties

Door middel van acties hebben we betrokkenheid aangewakkerd, belangrijke kwesties onder de aandacht gebracht en geld ingezameld voor non-profitorganisaties en ideële bedrijven. Lees meer over #jeziethetniet.

ONZE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET MILIEU

We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu uiterst serieus en streven er altijd naar om onze invloed op het milieu te minimaliseren. Onze medewerkers hebben een milieutraining gehad en we vinden het logisch om zowel bij grote als kleine dingen duurzaam te denken.

Wij compenseren het klimaat

We compenseren het milieu voor de CO2-uitstoot van onze productie en al het transport naar onze klanten. Deze klimaatcompensatie gebeurt in samenwerking met Atmoz Consulting, een Zweeds bedrijf dat andere bedrijven en organisaties helpt bij het nemen van hun verantwoordelijkheid voor het klimaat.

Ons gebouw is gecertificeerd met Green Building

Ons nieuwe gebouw is gecertificeerd met Green Building, wat betekent dat de constructie 25% minder energie verbruikt dan de geldende eisen.

We hebben 474 zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd

We hebben ons zonne-energiesysteem uitgebreid en hebben nu 474 panelen geïnstalleerd. De panelen worden geschat om ongeveer 60% van de hoeveelheid te produceren die we momenteel verbruiken wat betreft vastgoed, productie en kantoor.

We bieden milieuvriendelijke reisvoorzieningen

We proberen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te reizen. Daarom bieden we onze medewerkers milieuvriendelijke reisvoorzieningen. Dit betekent dat we een fiets bieden of de helft van de busreis betalen. 

Onze initiatieven

Wat wij doen voor het klimaat

Bordenmax steunt

#jeziethetniet

Wat vinden onze klanten?