Klimaatcompensatie

Bordenmax en het milieu

Het klimaat is actueler dan ooit. Klimaatverandering door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is een groot probleem, dat wordt veroorzaakt door verschillende onderdelen van de maatschappij. Wij van Bordenmax willen onze verantwoordelijkheid voor het klimaat nemen en zetten ons daarom doelbewust in om onze impact op het milieu te verminderen en te voorkomen. Dit doen we door onze CO2-uitstoot te compenseren.

Klimaatcompensatie

Onze klimaatcompensatie betekent dat we een maatregel buiten onze eigen organisatie financieren. Deze maatregel moet leiden tot een emissiereductie die even groot is als de uitstoot die wij willen compenseren. De emissiereductie leidt daarmee tot minder uitstoot ergens anders.

Wij van Bordenmax berekenen jaarlijks onze CO2-uitstoot en compenseren het milieu voor de uitstoot van onze bordenproductie en het transport naar onze klanten. Deze klimaatcompensatie gebeurt in samenwerking met Tricorona Climate Partner, een bedrijf dat andere bedrijven en organisaties helpt bij het nemen van verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en het klimaat. Tricorona biedt verschillende compensatieprojecten betreffende emissiereductie met betrouwbare certificeringen.

Bomen planten

Wij hebben ervoor gekozen om het klimaat te compenseren door middel van het bomenplantproject 'Tropical Mix'. Dit unieke bosproject vindt plaats in een groot aantal provincies in Panama, waar ontbossing een groot probleem is. In de loop van het project zijn er meer dan 1,9 miljoen bomen geplant en is er tot nu toe bijgedragen aan een CO2-vermindering van ca. 135.100 ton. Het project is gecertificeerd met Gold Standard, de enige certificeringsstandaard die goedgekeurd en vertrouwd wordt door meer dan tachtig internationale milieuorganisaties, waaronder WWF International.

Lees hier meer als je meer wilt weten over Tricorona Climate Partner en de verschillende klimaatprojecten.

Wat vinden onze klanten?