Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over parkeerborden

Bedrijven, verenigingen of particulieren kunnen de behoefte hebben om een parkeerplaats met een parkeerbord aan te duiden.

De bordjes kunnen bijvoorbeeld bezoekers zoals klanten of personeel laten zien waar ze mogen parkeren, welke parkeerplaatsen verhuurd zijn en wat een privéparkeerplaats is.

Het kan ook goed zijn om parkeerplaatsen voor invaliden aan te duiden of om aan te geven hoe lang een auto geparkeerd mag staan. Een 'Verboden te parkeren'-bord houdt ongewenste gasten weg. Door op de juiste manier op de juiste plek gebruik te maken van parkeerborden creëer je orde op een parkeerplaats.

Drie soorten parkeerborden

Parkeerborden kunnen drie verschillende functie hebben. Het is goed om te bedenken wat het doel van het bord is voordat je een parkeerbord bestelt. 

Parkeerplaatsen

Het meest gebruikelijk zijn parkeerborden die een parkeerplaats aangeven, dat wil zeggen dat ze automobilisten laten weten waar ze hun auto mogen parkeren. 

Verboden te parkeren

Op sommige terreinen is het verboden om te parkeren. Om ongewenste auto's weg te houden is het verstandig om dat met een bord aan te geven. Je kunt het aangeven met een algemeen verbod 'Verboden te parkeren' of met een bordje dat laat zien dat het niet toegestaan is tussen bepaalde tijdstippen te parkeren.

Wie mag waar parkeren?

De derde soort is een bord dat aangeeft wie er op de parkeerplaats mag staan. Voorbeelden van deze P-bordjes zijn 'Privéparkeerplaats', 'Parkeerplaats voor invaliden', 'Parkeerplaats voor personeel' of 'Parkeerplaats voor bezoekers'. 

Maak je eigen parkeerbord

Naast het klassiek parkeerbord kun je ook een persoonlijk parkeerbord ontwerpen. Een 'Privéparkeerplaats'-bord met een persoonlijk tintje ziet er vriendelijker uit dan een bord met alleen een witte 'P' op een blauwe achtergrond. Die borden zijn natuurlijk heel geschikt voor openbare parkeerplaatsen, maar P-bordjes op een privéterrein mogen een persoonlijk tintje hebben.

Montage-instructies - Buisklem

Wat vinden onze klanten?