Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over stickers

Stickers, ook wel zelfklevers, zijn geschikt als autoversiering, raamdecoratie, beursmateriaal, aanduiding en muurteksten.

Onze stickers zijn gemaakt van pvc-film of printvinyl met een digitale print. Ze worden digitaal gedrukt op wit printvinyl met een grijze achtergrond, zodat de ondergrond waar ze op bevestigd worden niet zichtbaar is.

Onze stickers zijn gemaakt van pvc-film of printvinyl en zijn verkrijgbaar in afmetingen van 15 x 15 mm tot 1200 x 1000 mm. In de Bordenautomaat kun je eenvoudig je eigen stickers ontwerpen. Upload een afbeelding of logo en voeg je eigen tekst toe in een lettertype en formaat naar keuze. Je kunt ook kiezen voor stickers met een transparante achtergrond.

Bij ons beschik je ook over de optie van contourgesneden stickers. Je kiest zelf welke contoursnedemaat je wilt. Met deze maat bedoelen we hoeveel ruimte je rond het object (je tekst of afbeelding) wilt.

Een sticker krijgt altijd een achtergrond. Als je wilt dat er alleen een tekst of een afbeelding zichtbaar is, zonder een achtergrond, dan moet je kiezen voor een vinyltekst.

Montage-instructies – sticker


Gebruiksmogelijkheden

Stickers zijn een goede keuze als je iets in tekst en afbeeldingen met stickers aan wilt duiden in verschillende kleuren of in een specifieke kleur. Ze worden onder andere in de volgende situaties gebruikt:

Vloerstickers

Slijtvaste stickers van mat vinyl om binnenshuis op de vloer te plakken, bijvoorbeeld in een winkel of winkelcentrum of op een vliegveld of treinstation. Onze zelfklevende vloerstickers zijn slijtvast en afgewerkt met een beschermende toplaag met antislip. Antislipwaarde R10 volgens DIN 51130.

Voertuigstickers

Bedrijven die hun auto's of ruiten willen voorzien van logo's en dergelijke, kunnen stickers gebruiken als ze in kleur moeten zijn, bijvoorbeeld het eigen logo in de exacte kleuren. Voor effen teksten en meer eenvoudige afbeeldingen in standaardkleuren verdienen vinylteksten de voorkeur. Je krijgt dan een contuurgesneden tekst zonder achtergrond.

Stickers voor attenderen

Om dozen, opbergkasten en andere spullen aan te duiden, zijn stickers een eenvoudige en handige manier om orde te scheppen.

Reclamestickers

Stickers zijn ook een goede keuze om eenvoudig de naam van een restaurant, winkel of café op de deur of op de winkelruit te plaatsen.

Een sticker aanbrengen

Stickers dienen op een droge en vlakke tot licht gebogen ondergrond aangebracht te worden. Let op dat het oppervlak waarop de sticker geplakt wordt schoon en vetvrij moet zijn, dus begin altijd met het oppervlak schoon te maken en eventueel vet te verwijderen. Het kan goed zijn om het oppervlak met een ontvetter te behandelen voordat je de sticker aanbrengt.

Bij lage buitentemperaturen (10 tot -15 °C) raden wij aan om de ondergrond voor de sticker eerst op te warmen. Dit kan bijvoorbeeld met een heteluchtpistool of een haarföhn. Hierdoor hecht de sticker beter en is de kans kleiner dat de sticker stukgaat.

Mogelijke bevestigingsmethoden

Zelfklevend
Vloerstickers

Wat vinden onze klanten?