Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over geen reclame bordjes

Er zijn veel redenen om een 'Geen reclame a.u.b.'-bordje op de brievenbus te plaatsen.

Niet op de laatste plaats om het milieu te sparen en niet zo vaak het oud papier weg te hoeven brengen.

Ontwerp je eigen bordje met een tekst en vorm naar keuze en zorg voor minder reclamedrukwerk in de brievenbus.

Een bordje met de tekst 'Geen reclame a.u.b.' ophangen betekent niet dat je geen reclame meer kunt ontvangen, maar de hoeveelheid folders zal wel beduidend afnemen. Kranten, informatie van de gemeente en geadresseerde reclame zullen wel bezorgd worden. Door een duidelijk 'Geen reclame a.u.b.'-bordje op te hangen bepaal je zelf welke folders je wel en niet wilt ontvangen.

Geen reclame, maar ...

Gratis huis-aan-huisbladen 

Gratis huis-aan-huisbladen gelden niet als reclamedrukwerk en worden daarom huis-aan-huis verspreid. Veel mensen vinden dit soort bladen echter net zo vervelend als reclamefolders en daarom wensen zij geen huis-aan-huisbladen te ontvangen. Dit maken ze duidelijk met bijvoorbeeld 'Geen reclame en huis-aan-huisbladen a.u.b.'.

Maatschappelijke informatie 

Informatie van religieuze organisaties, politieke partijen of van de gemeente, provincie of staat wordt niet als reclame beschouwd. Als je aangeeft dat je geen reclame wenst te ontvangen, zul je wel deze informatie in de bus krijgen. Je hoeft dus niet duidelijk te maken dat je wel informatie van de gemeente wilt ontvangen, die post wordt bij iedereen bezorgd. 

Geadresseerde reclame 

Sommigen mensen ontwerpen een bordje met 'Geen reclame a.u.b., ook niet als mijn naam erop staat'. Deze mensen willen ook geen geadresseerde reclame ontvangen. Helaas heeft zo'n bordje weinig effect, de postbode is namelijk verplicht om post te bezorgen aan geadresseerden. Om geen geadresseerde reclame te ontvangen moet je contact opnemen met Postfilter en aangeven dat je geen geadresseerde reclame wenst te ontvangen. Het kan ook verstandig zijn contact op te nemen met de bedrijven die de reclamefolders verspreiden. 

De IKEA-catalogus 

Een van de weinige reclamefolders die veel mensen wél willen ontvangen is de IKEA-catalogus. Het is daarom niet ongebruikelijk om de tekst 'Geen reclame met uitzondering van de IKEA-catalogus' op het bordje te zetten.

Bevestiging Tape 

Wat vinden onze klanten?