Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over invalidenborden

Of je het nu een handicap of een lichamelijke of geestelijke beperking noemt of over invalide of mindervalide spreekt, een invalidenbordje of handicapbordje is in sommige situaties heel handig. Zo'n bordje richt zich tot personen met een handicap en in het bijzonder tot mensen die in een rolstoel zitten.

De meest voorkomende functie van een invalidenbordje is te laten zien waar iets voor invalide personen te vinden is. Dit kan bijvoorbeeld het toilet of een parkeerplaats zijn.

Invalidenborden – Verschillende functies

Toilet 

In openbare ruimtes is er vaak een invalidentoilet te vinden voor mensen in een rolstoel. Deze wc's hebben onder andere een bredere deur, steunen bij de wc en alarmknoppen. Deze wc's worden duidelijk aangegeven met een bordje met daarop een persoon in een rolstoel. Als er sprake is van douches, dan worden die ook aangegeven met bordjes. 

Parkeerplaatsen 

Een bord met een blauwe achtergrond en een wit symbool van een persoon in een rolstoel laat duidelijk zien welke parkeerplaatsen voor invalide personen bedoeld zijn. Deze parkeerplaatsen worden invalidenparkeerplaatsen genoemd. 

Hellingbaan aangeven

Als er een trap naar een ingang is kan een invalidenbordje aangeven waar de hellingbaan is. Soms is er ook een bordje met informatie over dat het personeel een drempelhulp of een helling kan monteren. 

Er zijn ook borden die aangeven waar de zwembadlift is voor rolstoelgebonden personen. Deze liften en andere hulpmiddelen zie je vaak in recreatiegelegenheden. 

In deze categorie vallen ook invalidenborden die een nooduitgang zonder trap markeren. 

Montage-instructies - Buisklem

Wat vinden onze klanten?