Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over bewakingsborden

Met een bewakingsbord geef je duidelijk aan dat een gebied, winkel of kantoor camerabewaking heeft of bewaakt wordt door beveiligers. Hiermee vergroot je het effect van de bewaking. Het zijn niet de bewakingscamera's, beveiligers en het oplettende personeel die de kans op inbraak en diefstal minimaliseren. De veiligheid neemt vooral toe door inbrekers te laten beseffen dat een gebied bewaakt wordt. Een bewakingsbord vervult dus een belangrijke functie.

De meeste mensen associëren bewakingsborden met borden die laten weten dat er camerabewaking is. Dit is het meest voorkomende bewakingsbord. Er zijn ook borden in deze categorie zoals 'Hier waak ik' en 'Diefstal wordt aangegeven bij de politie'.

Meer veiligheid met camerabewakingsborden

Camerabewakingsborden hebben niet alleen een afschrikwekkende functie. Een bordje dat aangeeft dat er sprake is van camerabewaking is zelfs verplicht op vrij toegankelijke plekken. Het is aan te bevelen een bord op te hangen dat minstens een A5-formaat heeft en niet transparant is. Dit geldt voor zowel openbare als privéruimtes. Het is niet verboden om een camerabewakingsbordje op te hangen als er in feite geen sprake is van camerabewaking.

Het is belangrijk dat je het gebied dat door camera's bewaakt wordt duidelijk markeert. Dit is deels belangrijk om aan de regels betreffende bewaking van openbare ruimtes te voldoen, maar ook om eventuele inbrekers bewust te maken van het risico dat ze nemen.

Vergeet niet dat het vereist kan zijn om toestemming te vragen voor camerabewaking. Je hoeft geen toestemming te vragen voor camerabewaking als je een alarminstallatie met video in huis of in een andere afgesloten ruimte hebt geplaatst, maar het kan toch verstandig zijn in deze situaties camerabewaking duidelijk onder de aandacht te brengen.

Bevestigingsmethode - Vinylteksten

Wat vinden onze klanten?