Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over identificatieplaatjes

Typeplaatjes en identificatieplaatjes worden op veel manieren gebruikt. Je komt ze vooral tegen op elektrische, bouw- of HVAC-installaties. Ze geven op een duidelijk manier aan waar de verschillende kabels en pijpen toe dienen. Identificatieplaatjes komen ook vaak voor in liften, in flats of in andere situaties waarin de informatie op het plaatje lang relevant zal blijven.

Typeplaatjes zijn doorgaans kleine kunststof bordjes met een praktische functie. Typeplaatjes zijn een effectieve manier om informatie te verstrekken, maar denk wel aan het volgende voor het beste resultaat:

Voor wie is het typeplaatje?

Wie krijgen het typeplaatje te zien en aan wie is het plaatje gericht? Afhankelijk van het publiek kunnen afkortingen en vaktermen gebruikt worden om de informatie zo kort en bondig mogelijk te houden. Typeplaatjes zijn vooral geschikt om de aandacht te vestigen, niet om extra informatie te verstrekken.

Kleine plaatjes vereisen grotere letters

Er zijn twee belangrijke zaken waar je aan moet denken wat betreft de tekst op kleine plaatjes. De meesten denken aan de grootte van de tekst, maar ook belangrijk is het lettertype, zodat de tekst makkelijk te lezen is. Ook de achtergrondkeuze is van belang, ga voor een achtergrond waarop de tekst duidelijk zichtbaar is.

Probeer verschillende kleuren en lettertypes uit om het verschil te zien.

Geen afbeeldingen

Er staan zelden afbeeldingen op typeplaatjes. Ten eerste zijn typeplaatjes zo klein dat de afbeelding een te groot deel in beslag zou nemen. Ten tweede dient een typeplaatje ter attentie en verduidelijking, afbeeldingen hebben al snel het tegenovergestelde effect.

Montage-instructies Schroef 

Wat vinden onze klanten?