Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over verbodsborden

Verbodsborden kunnen laten zien dat personen volgens de wet een bepaald eigen terrein niet mogen betreden of niet mogen filmen of fotograferen.

Zulke borden kunnen de omgeving ook laten weten dat het water niet gedronken mag worden of dat honden niet naar binnen mogen.

Om te laten zien welke wetten en regels er van toepassing zijn moet een verbodsbord duidelijk zijn zodat iedereen de boodschap begrijpt en zich eraan kan houden. Duidelijkheid is belangrijk, of het nu gaat om een verboden terrein of dat het verboden te roken is.

Welke boodschap wil je met het verbodsbord overbrengen? Is het verboden om te roken of mogen honden niet op het terrein worden uitgelaten? Naast de boodschap is het voor het beste resultaat ook goed om na te denken over het design, de kleur en de vorm.

Tips voor persoonlijke verbodsborden

Er zijn heel veel factoren die beïnvloeden hoe duidelijk de boodschap op een verbodsbord is. Natuurlijk speelt wat er op het bord geschreven staat een grote rol, maar daarnaast is het tijdens het ontwerpen ook goed om na te denken over de kleur en de vorm. 

Korte en duidelijke tekst

Een korte boodschap is vaak ook een duidelijke boodschap. Probeer de boodschap in slechts een paar woorden over te brengen, zodat de ontvanger het bord sneller begrijpt en zich eraan kan houden. 

Kleur

De kleur en vorm van je eigen verbodsbord kun je zelf bepalen. Voor het beste effect gebruik je een rood of zwart design op een witte achtergrond of een zwart design op een gele achtergrond. Deze combinaties zijn heel gebruikelijk voor verbodsborden.

Vorm

Een verbodsbord wordt vaak geassocieerd met een rode cirkel met een rode, diagonale streep erdoor. In de cirkel staat een symbool van wat er verboden is. Omdat deze vorm sterk geassocieerd wordt met een verbod kan het verstandig zijn deze vorm te kiezen. Iemand die zo'n bord ziet begrijpt direct dat er iets verboden is, de vraag is dan alleen nog wat. 

Zowel tekst als symbool

Door een tekst met een symbool te combineren wordt een verbodsbord nog duidelijker en makkelijker te interpreteren.

Montage-instructies Schroef 

Wat vinden onze klanten?