Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over gedenkplaatjes

Het meest voorkomende gedenkplaatje is een bordje met de naam van de overledene dat op de grafsteen of in een herdenkingspark wordt geplaatst. In onze Bordenautomaat kun je zelf een persoonlijk grafbordje maken.

Gedenkplaatjes kunnen niet alleen op het kerkhof worden geplaatst, maar kunnen ook in andere situaties en op andere plekken voorkomen. Deze bordjes dienen vooral als plek om te rouwen en om dierbaren te herdenken.

Gedenkplaatjes - Niet alleen op een kerkhof

Herdenkplaats thuis

Een kerkhof is een plek waar veel mensen heengaan om te rouwen of om rust te vinden, maar niet iedereen is in de gelegenheid om een kerkhof te bezoeken. Soms ligt het kerkhof te ver weg of zijn er andere redenen waarom iemand het graf van een dierbare niet kan bezoeken.

Het is een goed alternatief om een eigen gedenkplaats in huis of in de tuin te maken. Een mooie herdenkingsplaats kan worden versierd met bloemen, een grafbordje of eigendommen van de overleden persoon. Het enige verschil met een kerkhof is dat in de meeste gevallen de overledene niet in de tuin begraven mag worden. 

Plaatjes die tijdelijk het graf markeren

Voor veel mensen is het belangrijk om een graf te hebben waar ze naartoe kunnen gaan. Het kan echter soms een paar maanden duren voordat de grafsteen geplaatst wordt. Tot die tijd kan een eenvoudig grafbordje bij het graf geplaatst worden om het graf van de dierbare aan te duiden. 

Gezelschapsdieren begraven

Volgens de wet mag je sommige gezelschapsdieren in je eigen tuin begraven. Dit geldt vaak voor kleine dieren zoals konijnen, cavia's en ratjes. Ook dieren kun je een waardige begrafenis geven met een grafbordje bij zijn graf.

Montage-instructies Schroef 

Wat vinden onze klanten?