Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over typeplaatjes

Wij bieden typeplaatjes van plastic, roestvrij staal en markeringsplaatjes van messing. Markeringsplaatjes zijn doorgaans kleine bordjes met een praktische functie.

Vaak worden er afkortingen en vaktermen gebruikt om de informatie zo kort en bondig mogelijk te houden.

Plastic markeringsplaatjes

Markeringsplaatjes, merkplaatjes of markeringsbordjes van gegraveerd plastic zijn populair om verschillende soorten zaken aan te duiden. Het kan gaan om machines en ventilatiesystemen, maar ook om schermen en computers. Ze komen vaak voor op elektrische, bouw- of HVAC-installaties om de verschillende kabels en functies aan te duiden. Markeringsplaatjes met een lasergravure zijn ook populair voor tele-, data- en alarminstallaties.

Onze geplastificeerde plaatjes kunnen naar wens vormgegeven worden. De bordjes kunnen in verschillende uitvoeringen besteld worden (ovaal, rechthoekig, vierkant, pijlvormig etc.) en in een aantal verschillende kleuren. Ze zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten en zijn uv-stabiel en bestand tegen weer en wind. Ideaal dus voor aanduidingen in verschillende omgevingen.

Bij ons kun je je eigen unieke markeringsplaatje ontwerpen, of er nu een serienummer op komt te staan of een reeks letters. In de Bordenautomaat bepaal je zelf het formaat, het lettertype en de kleur, zodat het bordje geschikt is voor de omgeving waarin het gebruikt wordt.

Typeplaatjes van roestvrij staal

Onze typeplaatjes van roestvrij staal zijn verkrijgbaar in 60 x 18 mm, 60 x 30 mm en 80 x 25 mm met schroefgaatjes van 3,5 mm. De typeplaatjes zijn 1 mm dik, roestvrij en zuurvast en hebben een geborstelde, matte afwerking. Typeplaatjes van roestvrij staal zijn geschikt voor installaties en constructies in extra zware omstandigheden.

Markeringsplaatjes van messing

Onze markeringsplaatjes van messing en vernikkeld messing (zilverkleurig) worden aangeboden met de afmetingen 60x18 mm. Een perfecte oplossing als je op zoek bent naar een elegante manier om iets aan te duiden. Gebruik klassieke markeringsplaatjes van messing voor bijvoorbeeld trofeeën, schilderijen en vitrines. De plaatjes worden voorzien van een digitale print en worden geleverd met twee schroefgaatjes voor eenvoudige montage. De plaatjes kunnen ook besteld worden met dubbelzijdig tape.

Anderen die typeplaatjes hebben gekocht, hebben ook industrieborden en andere zaken gekocht.

Montage-instructies Schroef 

Mogelijke bevestigingsmethoden

Schroef
Tape
Schroef & tape
Hangend
S-haak
Kabelmarkering
Sleutelring

Wat vinden onze klanten?