Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over toiletbordjes

Er zijn veel verschillende soorten toiletbordjes. Er zijn heel neutrale bordjes voor openbare ruimtes met alleen de letters 'wc' en een symbool om aan te geven of het om een heren- of damestoilet gaat.

Er zijn ook persoonlijke of humoristische toiletbordjes voor thuis.

Het is goed om over een aantal dingen na te denken voordat je een toiletbordje ontwerpt. Is het bordje voor de badkamer thuis bedoelt, dan is het belangrijk dat het bordje bij de stijl van je interieur past. Vaak wordt er gekozen voor sierlijke letters of humoristische bordjes die persoonlijker zijn dan een klassiek wc-bordje. In openbare ruimtes is het belangrijk dat een wc-bordje duidelijk en functioneel is, het bordje moet laten zien waar het toilet is.

Duidelijke wc-bordjes met symbolen

Wat het ontwerp van toiletbordjes in openbare ruimtes betreft kan het verstandig zijn om symbolen en het woord WC op het bordje te zetten in plaats van het woord TOILET. Zo is de wc makkelijker te vinden door kleine kinderen en mensen die andere talen spreken.

Het is ook goed om aan te geven voor wie de toiletruimte bedoeld is. Vaak wordt er met een poppetje met een lange broek of een rok aangegeven of het een heren- of damestoilet betreft. Natuurlijk kun je ook andere symbolen gebruiken.

Het is belangrijk om duidelijk aan te geven welke wc geschikt is voor invaliden. Dit wordt meestal aangegeven met een rolstoelsymbool. Verschoontafels worden meestal aangegeven met een symbool van een baby op een aankleedtafel.

Bevestiging Tape 

Wat vinden onze klanten?