Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over Verboden te roken borden

Sinds 1 januari 2004 mag er in Nederland niet meer gerookt worden in openbare ruimtes. Sindsdien is het rookverbod stapsgewijs steeds verder doorgevoerd. Of je nu de wet volgt of roken om andere redenen wilt verbieden, een 'Verboden te roken'-bordje kan heel effectief zijn.

Je kunt een 'verboden te roken'-bordje ophangen om een rookvrije zone te creëren om mensen met allergieën te ontzien of gewoon omdat je niet in de rooklucht wilt zitten, maar minstens even vaak worden deze bordjes gebruikt om de wet op te volgen die roken op bepaalde plekken verbiedt.

Verboden te roken - Met de juiste tekst

Met de juiste tekst kan het rookverbod op een duidelijke manier worden overgebracht. 

Gelieve niet te roken

De tekst 'Gelieve niet te roken' heeft een vriendelijke toon, maar daarmee loop je wel het risico dat er toch gerookt wordt. De tekst kan namelijk worden geïnterpreteerd alsof er wel gerookt mag worden, maar dat men dat liever niet wil.

Verboden te roken

Deze tekst wordt het vaakst gebruikt om duidelijk te maken dat roken verboden is. Zo'n bordje heeft meestal een witte achtergrond en een rode cirkel met een diagonale streep erdoorheen. In de cirkel staat een rokende sigaret. De tekst 'Verboden te roken' staat duidelijk onder de afbeelding. 

Wettelijk rookverbod

Het is weliswaar verboden om in restaurants en soortgelijke gelegenheden te roken, maar deze verbodsborden zijn daar niet vaak te vinden. Deze bordjes komen vaker voor in situaties waar een brandende sigaret gevaarlijk kan zijn. Het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om in de buurt van een benzinepomp te roken.

Montage-instructies – sticker

Wat vinden onze klanten?