Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over spelende kinderen-borden

Om automobilisten eraan te herinneren langzaam te rijden in een woonwijk is een 'Langzaam rijden' of 'Pas op - Spelende kinderen'-bord heel geschikt. Zo'n bord is vooral nodig op plekken waar veel mensen te hard rijden of waar weinig overzicht is. Vaak plaatsen buren zo'n bord in overleg met elkaar om een veiligere omgeving voor hun spelende kinderen te creëren.

Het doel van een 'Denk aan onze kinderen'-bord is weggebruikers erop te wijzen dat ze langzamer moeten rijden en extra voorzichtig moeten zijn, omdat er kinderen in de buurt zijn. Zelfs als er een snelheidslimiet is, is het vaak nodig om nog langzamer te rijden, omdat kinderen opeens de straat op kunnen rennen.

Langzaam rijden, spelende kinderen - Dingen om aan te denken

Focus op de kinderen

Door een bord 'Langzaam rijden' te plaatsen maak je duidelijk dat weggebruikers minder hard moeten rijden. Maar waarom eigenlijk? Het kan verstandig zijn om de reden te verduidelijken met een tekst zoals 'Langzaam rijden - spelende kinderen'. De kans dat de weggebruiker langzamer gaat rijden is groter als hij of zij begrijpt dat het om de veiligheid van kinderen gaat.

Persoonlijke borden

Een klassiek 'Langzaam rijden'-bord is een rood-witte driehoek met een zwart silhouet van kinderen. Onder het driehoek staat 'Langzaam rijden - spelende kinderen'. Dit bord wordt vaak gezien als een verkeersbord, wat voor- en nadelen heeft. Een nadeel is dat veel mensen dit bord met scholen associëren en daarom na schooltijd of tijdens schoolvakanties niet langzamer gaan rijden. Als het bord in een woonwijk geplaatst wordt kan het verstandiger zijn om een persoonlijker 'Spelende kinderen'-bord te plaatsen.

Een bord met een afwijkende afbeelding, tekst, kleur of vorm kan opvallender zijn en ervoor zorgen dat weggebruikers het boord niet als een 'gewoon' verkeersbord opvatten.

Montage-instructies - Buisklem

Wat vinden onze klanten?