Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over Verkeersborden

Bij ons ontwerp je eenvoudig een verkeersbord om aan te geven dat het een eigen weg betreft, of ontwerp bewegwijzering, andere informatieborden of waarschuwingsborden. Bestel bijvoorbeeld borden om parkeerplaatsen aan te duiden of om bezoekers de weg te wijzen.

Wij verkopen verkeersborden voor privégebruik. Je bent er als koper zelf verantwoordelijk voor dat het bordje aan de regels voldoet die gelden op de plek waar het bordje gemonteerd zal worden.

Montage-instructies - Buisklem


Bewegwijzering, informatie en waarschuwingen

Waar wordt het bord geplaatst en wat moet erop staan? Komt het bord bij een eigen weg te hangen? Wordt het op een winkelgevel gemonteerd? Ben je op zoek naar een verkeersbord voor een parkeerplaats of een straatnaambord? In de Bordenautomaat kun je zelf persoonlijke verkeersborden ontwerpen die precies aan jouw wensen voldoen.

De verkeersborden in Nederland worden door de overheid geplaatst. Als je meer wil weten over wet- en regelgeving met betrekking tot de Nederlandse verkeersborden en wil zien welke vereisten gelden, kun je meer lezen op de website van de Rijksoverheid.

Wij bieden onder andere de volgende soorten borden aan:

Waarschuwingsborden

Dit soort verkeersbord of waarschuwingsbord waarschuwt ergens voor, waardoor weggebruikers beter opletten en langzamer gaan rijden. Deze borden wijzen je er bijvoorbeeld op dat er gejaagd wordt en ze kunnen je waarschuwen voor bepaalde dieren die zich in de berm bevinden, zoals egels en wilde zwijnen.

Waarschuwingsborden zijn vaak driehoekig met een rode rand en een witte achtergrond. 

Gebodsborden

Een gebodsbord stelt weggebruikers op de hoogte van regels en dringende verzoeken. Ze kunnen bijvoorbeeld wijzen op de vereiste om beschermende kleding te dragen, op de geldende verkeersregels of op de tijden waarop auto's geparkeerd mogen worden. Zulke verkeersborden zijn vaak rond met een witte rand en een blauwe achtergrond met een symbool in het midden die het gebod illustreert.

Informatieborden

Een bewegwijzeringsbord met informatie heeft meestal een witte rand, een blauwe achtergrond en een witte tekst.

Als je verkeersborden of wegborden wilt bestellen, moet je eraan denken dat het verboden is om op openbare wegen borden te plaatsen die op overheidsborden lijken. Als er een risico is dat automobilisten door het bord afgeleid of misleid worden, kan zo'n bord zelfs gevaarlijk zijn.

Voorrangsborden

Voorrangsborden laten zien of men moet stoppen of voorrang heeft of moet verlenen. Een voorrangsbord in de vorm van een driehoek met een witte achtergrond en een rood kader is een verkeersbord dat aangeeft dat je kruisend verkeer voorrang moet geven.

Locatieborden

Locatieborden of bewegwijzeringsborden wijzen de weg of attenderen op een bepaalde service langs de weg. Locatieborden wijzen de weg naar bijvoorbeeld een plek, weg of stad. Oriëntatieborden met pijlen wijzen hoe je moet rijden, maar kunnen ook de afstand tot de eindbestemming of de naam van de weg bevatten. Ze kunnen ook de weg naar het ziekenhuis, de camping, het zwembad of bezienswaardigheden wijzen. Deze verkeersborden kunnen verschillende kleuren en symbolen bevatten. 

Instructieborden

Instructieborden geven aan wat van toepassing is op een plek, weg of weggedeelte en welke regels er gelden. Instructieborden kunnen verschillende kleuren hebben. Een verkeersbord of wegbord dat aangeeft dat de snelweg begint is bijvoorbeeld blauw en ook een bord voor de bebouwde kom is blauw en wit.

Verbodsborden

Verbodsborden zijn verkeersborden die aangeven wat je niet mag doen. Verbodsborden zijn vaak rond met een rode rand en een witte ondergrond. Het symbool in het midden van het bord laat zien welk verbod er geldt, het kan bijvoorbeeld gaan om een verboden terrein, een vuurverbod, om iets dat niet geblokkeerd mag worden of een hondenverbod. 

Fietsborden

Fietsborden zijn een type locatieborden die laten zien hoe je moet fietsen als je naar een bepaalde plek of plaats wilt. Ze kunnen het aantal resterende kilometers en de richting aangeven. Fietsborden kunnen verschillende kleuren hebben. Een fietspadbord kan bijvoorbeeld rood, blauw of wit zijn.

Straatnaamborden

Straatnaamborden laten de naam van de straat zien en kunnen op verschillende manieren bevestigd worden, afhankelijk van de gewenste plek. Als je de straatnaam op de gevel van een huis of gebouw wilt plaatsen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium bord met schroeven.

Wij bieden ook aluminium borden met een buisklem voor montage aan een paal. In de Bordenautomaat vind je verscheidene lettertypes waaruit je kunt kiezen om je verkeersbord helemaal naar wens te maken.

Parkeerborden

Parkeerborden geven informatie over parkeerplaatsen voor voertuigen. Omdat deze borden vaak buiten hangen, raden wij een duurzaam en stevig materiaal aan dat weerbestendig is. Veel parkeerborden worden gekenmerkt door een witte P op een blauwe ondergrond.

Parkeerborden kunnen besteld worden met een reflecterende laminaatlaag, waardoor de borden beter zichtbaar zijn in het donker.

Ontwerp verkeersbord voor privégebruik

Bordenmax biedt veel verschillende ontwerpmogelijkheden zodat je een persoonlijk verkeersbord voor privégebruik kunt maken.

Duurzame aluminium borden

Wij raden aluminium borden aan als je een eigen verkeersbord buiten wilt monteren. Onze aluminiumborden zijn ideaal als verkeersbord, omdat ze weerbestendig en duurzaam zijn en een lange levensduur hebben. Dit type bord is voorzien van een uv-bestendige laminaatlaag.

Als je wilt dat het bord in het donker zichtbaar is, kun je dit bord ook reflecterend laten uitvoeren. Een aluminium bord kan besteld worden met een buisklem (voor montage aan een paal) of kies voor schroeven als je het bord op een andere vlakke ondergrond wilt monteren, bijvoorbeeld op een gevel of muur.

Voordelige plastic borden

Ons assortiment omvat gegraveerde plastic borden van hoge kwaliteit die als verkeersbord buiten gebruikt kunnen worden. Tekst en eventuele afbeeldingen worden met een laser gegraveerd, waardoor het bord extreem duurzaam en bestendig is.

Een plastic verkeersbord kan eenvoudig vastgeschroefd worden op een vlakke ondergrond en wordt daarom vaak gebruikt om gewone parkeerplekken of parkeerplekken voor gehandicapten aan te duiden.

Als je op zoek bent naar een verkeersbord van een ander materiaal, in een andere maat of met een andere bevestigingsmethode, kun je contact opnemen met de klantenservice van Bordenmax. Zij helpen je graag bij uiteenlopende bestellingen.

Wat vinden onze klanten?