Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over naambordjes boot

Een veelvoorkomend bootbord is een bordje aan de buitenkant van de boot met de naam van de boot. Bijna alle boten hebben een naam die vaak op een bordje aan de buitenkant van de boot bevestigd is. Als je aan boord gaat zul je merken dat er nog veel meer bordjes op een boot van pas kunnen komen. Vaak zijn er persoonlijke bootbordjes te vinden die de gasten welkom heten of informatie verstrekken en duidelijke identificatieplaatjes om alles op orde te houden.

Persoonlijke bootborden - Een paar voorbeelden

Welkom

'Bootmensen' voelen zich net zo thuis op hun boot als in hun huis op het vaste land. Een persoonlijk welkomstbordje kan dan natuurlijk niet ontbreken, het liefst met een maritiem thema. 

Naam

Er is geen wet die vereist dat alle boten een naambord moeten hebben. Naamborden zijn echter wel heel gebruikelijk, vooral op de grotere boten. Een persoonlijk naambordje misstaat echter ook niet op een klein roeibootje. Veel mensen kiezen ervoor om 'MS' voor de naam te zetten, wat staat voor motor ship of motorschip. 

Informatie

Een bootbord kan ook dienen om informatie te verstrekken aan degenen die op de boot aanwezig zijn. Het kan gaan over hoe dingen gedaan moeten worden, bijvoorbeeld 'Twee keer doorspoelen', of om gasten naar het juiste deel van de boot te leiden.  

Aanduiding

Bootborden worden vaak gebruikt om de regelaar van het besturingspaneel aan te duiden of om opbergplaatsen op de boot te markeren. Met eenvoudige bordjes is het veel makkelijker om de beperkte ruimte op een boot ordelijk te houden. 

Bevestigingsmethode - Vinylteksten

Wat vinden onze klanten?