Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over Winkelborden

Een winkelbord voor je winkel of bedrijf is belangrijk en zelfs bijna een must. Het hangt echter volledig van de doelgroep af of het bord groot en opvallend moet zijn of dat een kleiner winkelbordje op de deur met daarop de naam of de openingstijden van de winkel of een winkelbord met ‘open/gesloten’ ook genoeg is. 

Bij het overbrengen van een boodschap is hoe het gezegd wordt even belangrijk als wat er gezegd wordt. Dat geldt ook voor een winkelbord, waarvan de tekst even belangrijk is voor het overbrengen van de boodschap als de kleur en de vorm. Daarom zijn er drie belangrijke zaken om aan te denken bij het ontwerpen van een bord voor winkels. 

Drie tips voor het ontwerpen van winkelborden

Geef de werkzaamheden weer

Het is belangrijk om al aan de buitenkant van de winkel duidelijk te maken wat er verkocht of gedaan wordt. Voor een antiekwinkel zijn bijvoorbeeld sierlijke letters in een oude stijl op een zwart metalen bord zeer geschikt. Als het om een winkel met een maritiem thema gaat kunnen touwen en andere symbolen de sfeer van de winkel weergeven. Ook het openingstijdenbordje kun je in een bijpassende stijl maken.

Duidelijk zichtbaar op langere afstand

Vooral wat grote winkelborden met de naam van de winkel betreft, is het belangrijk dat het bord duidelijk is en op een langere afstand zichtbaar is. Zo kunnen bestaande klanten de winkel vinden en zo springt de winkel ook bij nieuwe klanten in het oog om hun nieuwsgierigheid te wekken. Kleinere openingstijdenborden hoeven niet van ver zichtbaar te zijn, maar moeten de informatie wel duidelijk overbrengen.

Kleuren en vormen

In de categorie 'winkelborden' horen ook bordjes die in de winkel te vinden zijn. Dit zijn bijvoorbeeld bordjes die afdelingen of categorieën aanduiden voor de klant. Deze bordjes moeten niet alleen in de stijl van de winkel zijn, maar moeten ook aangepast worden aan de boodschap die je wilt overbrengen. SALE-bordjes zijn bijvoorbeeld vaak rood en hebben een extra duidelijke tekst om de aandacht te trekken. 

Denk goed na over welke boodschap het winkelbordje moet overbrengen, wat tekst, kleur en vorm betreft.

Bevestigingsmethode - Vinylteksten

Wat vinden onze klanten?