Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over waarschuwingsborden

Een waarschuwingsbord is een bord dat waarschuwt voor gevaar of de mogelijke consequenties van bepaalde handelingen.

Er zijn regels dat dingen die een bepaald gevaar met zich meebrengen gemarkeerd moeten worden met een waarschuwingsbordje.

Er zijn ook situaties waarin er grote behoefte is aan een waarschuwingsbord, ook al is zo'n bord volgens de wet niet verplicht. Afhankelijk van de behoeften kun je persoonlijke waarschuwingsborden ontwerpen met een boodschap en design naar keuze.

Je doet immers alles om het risico op ongelukken zo klein mogelijk te houden. Om het beste effect te bereiken moet het bord zo vormgegeven zijn dat de waarschuwende boodschap qua tekst, vorm en kleur goed overkomt.

Ontwerp een persoonlijk waarschuwingsbord

Wil je een persoonlijk waarschuwingsbord maken? Denk dan aan het volgende:

Vorm

De vorm die het meest met een waarschuwing geassocieerd wordt is een driehoek. Dat betekent niet dat alle waarschuwingsborden een driehoekige vorm moeten hebben, maar op de meeste waarschuwingsborden is wel ergens een driehoek verwerkt. Een vierkant bord heeft bijvoorbeeld vaak een afbeelding van een driehoek met een illustratie erin. Onder de driehoek staat met tekst omschreven waar het bord voor waarschuwt.

Kleur

Waarschuwingsborden hebben bijna zonder uitzondering een gele achtergrond en een zwarte tekst of afbeelding. De meeste mensen associëren deze kleuren met waarschuwingsbordjes en dus zijn ze extra oplettend als ze deze kleurencombinatie zien. Soms heeft een waarschuwingsbordje een rode rand. Dit zie je vaak in gevaarlijke verkeerssituaties. 

Afbeelding

Je kunt niet duidelijk genoeg zijn als je waarschuwt voor gevaar. Het is aan te bevelen om de tekst op het waarschuwingsbord aan te vullen met een duidelijk symbool. Zo maak je duidelijk waar er voor gewaarschuwd wordt en zo kunnen ook mensen die de taal niet spreken de waarschuwing begrijpen. De meest voorkomende symbolen op waarschuwingsbordjes zijn een doodshoofd (giftig), vuur (brandgevaarlijk) en een dode vis en een dode boom (milieugevaarlijk afval).

Waar wil je voor waarschuwen? - Maak een uniek waarschuwingsbord.

Montage-instructies - Buisklem

Wat vinden onze klanten?