Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over naambordjes dieren

Waar mogen honden zwemmen? Hoe heet het konijn? En hoe laat je weggebruikers weten dat er 's avonds vaak dieren in de berm te vinden zijn? Door duidelijke dieren naambordjes te ontwerpen kun je de juiste boodschap aan de omgeving overbrengen.

In de bordenautomaat kun je unieke dieren naambordjes maken, bijvoorbeeld een persoonlijk naambordje voor je huisdier of een waarschuwingsbord in felle kleuren. Kies een tekst, kleur en vorm en ontwerp een bord geheel naar eigen wens.  

Dieren naambordjes kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een naambordje aan het konijnenhok hangen of ergens een groot waarschuwingsbord bevestigen. Denk goed na over waar je het dierenbord wilt plaatsen en wat het moet overbrengen.

Verschillende soorten dieren naambordjes

Naambordje

Een type dierenbord dat vaak voorkomt in een huishouden met huisdieren zijn naambordjes met de namen van de dieren. Een konijnenbordje op het konijnenhok of een hondenplaatje die je aan de halsband kunt bevestigen zijn goede voorbeelden. 

Waarschuwing

Als je weggebruikers wilt waarschuwen voor overstekende dieren is het slim om een dierenbord te ontwerpen dat lijkt op waarschuwingsborden die in het verkeer worden gebruikt. Deze borden zijn vaak driehoekig met een witte achtergrond, een rode rand en een zwart silhouet van een dier. Dit is waarschijnlijk het meest effectieve waarschuwingsbord om weggebruikers alerter te laten zijn op dieren. 

Ook gele, gekantelde vierkante borden met een waarschuwing komen voor. Met het silhouet van een dier maak je duidelijk voor welk dier het bod waarschuwt.

Dieren naambordjes met een waarschuwing zijn ook vaak te vinden op een oprit naar een boerderij, waar dieren los rondlopen. 'Let op de hond' komt het vaakst voor, hoewel de exacte tekst kan afwijken. 

Verbodsborden

In sommige gevallen zijn dieren niet welkom. Dit kan zijn vanwege een allergie, hygiëneregels of angst voor honden of katten. Meestal staat er op het bord dat honden niet welkom zijn, ook als geen enkel dier naar binnen mag.

Wat vinden onze klanten?