Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over naambordjes paard

Een paardenbord kan als naambordje voor een paard dienen of om een duidelijke plek voor de voorwerpen aan te wijzen.

Een paardenbordje kan ook als waarschuwingsbordje dienen en weggebruikers vragen voorzichtig te rijden omdat er paarden op of bij de weg aanwezig kunnen zijn.

Wat je ook duidelijk maken wilt, hier kun je een persoonlijk paardenbord maken.

Verschillende soorten paarden naambordjes

Naambordje voor het paard

Het vaakst voorkomende naambordje voor paarden wordt op de stal bevestigd. Zo'n bordje wordt ook wel een stalbordje genoemd. Naambordjes voor paarden kunnen ook worden gebruikt om het tuig, zadels en andere voorwerpen die anders makkelijk zoekraken op de juiste plek op te bergen. Met een persoonlijk naambordje is het makkelijker om het juiste paard en zijn uitrusting te vinden. 

Paardentransport

Paardentransport wordt vaak aangeduid met een paardenbordje. Zo'n bordje is vaak geel met een zwarte tekst. Als het paard via openbare wegen wordt vervoerd is het belangrijk andere weggebruikers duidelijk te maken dat er een paard vervoerd wordt. 

Voor training

Een categorie paardenborden zijn bordjes die de weg naar het trainingsterrein, de drafbaan of de stal wijzen. Deze bordjes zijn voor gasten die de weg niet kennen. 

Waarschuwing

Veel paardenbordjes zijn gemaakt om weggebruikers te waarschuwen voor paarden op de weg. Deze kunnen eruitzien als een klassiek waarschuwingsbordje met een zwart silhouet van een paard in het midden. In deze categorie valt ook het klassieke gebodsbord (ook verkrijgbaar als verkeersbord) die weggebruikers wijst op eventuele rijpaarden in de omgeving. Deze hebben een blauwe achtergrond met een afbeelding van een witte ruiter.

Wat vinden onze klanten?