Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over Ziekenhuisborden

Het ziekenhuis is een plek waar je bijzonder veel borden tegenkomt. Onder ziekenhuisborden vallen richtingborden die patiënten en personeel de weg wijzen, bordjes met het kamernummer en borden die aangeven dat de ruimte een magazijn betreft.

Je vindt niet alleen belangrijke borden op de muren, alle werknemers dragen een naamplaatje en ook veiligheidsmaatregelen zoals een brandblusser of een defibrillator worden met een bordje aangeduid.

Ontwerp de ziekenhuisborden die het ziekenhuis nodig heeft.

In het ziekenhuis zijn veel verschillende borden te vinden. Ze hebben verschillende functies en afmetingen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Ze informeren, wijzen de weg en duiden zaken aan, voor zowel patiënten als werknemers.

Ziekenhuisborden – Een paar voorbeelden 

Naamplaatjes

Bijna alle werknemers in een ziekenhuis dragen een naamplaatje. Hierop is duidelijk de naam en functie te zien, zodat patiënten weten met wie ze praten en welke bevoegdheden iemand heeft. 

Wegwijzers

De meeste ziekenhuizen zijn zo groot dat je er makkelijk kunt verdwalen. Daarom zijn er vaak informatieborden en grote richtingborden die de weg naar de juiste afdeling, het restaurant of naar het toilet wijzen. De weg vinden moet het kleinste probleem in het ziekenhuis zijn. 

Kamernummer

Deze ziekenhuisborden zijn op bijna alle afdelingen te vinden en zijn aan de buitenkant van de deur bevestigd. Een paar simpele getallen die het een stuk makkelijker maken om de juiste plek te vinden. 

Hygiëne

Het is vanzelfsprekend dat het personeel zorgvuldig met hygiëne omgaat. Maar hoe gaan patiënten met hygiëne om? Zien zij ook het belang in om extra zorgvuldig met hygiëne te zijn, voor zowel hun eigen veiligheid als die van anderen? Niet zelden worden er bordjes bij het toilet en de douche geplaatst die je eraan helpen te herinneren om je handen te desinfecteren om het risico op besmetting te beperken. 

Montage-instructies – sticker

Wat vinden onze klanten?