Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over naambadges zorg

Behalve dat het belangrijk is om zorg te krijgen, is een aangename, persoonlijke benadering in het ziekenhuis ook belangrijk voor ziekenhuisbezoekers. Met een naamplaatje geef je duidelijk aan of de patiënt verzorgd wordt door een arts of een verpleger.

Goede naamplaatjes in de zorg maken het makkelijker voor de patiënt om te zien wat de functie en de naam is van de persoon waarmee hij of zij gesproken heeft. Dit maakt latere zorg of communicatie ook eenvoudiger. Bordenmax biedt naambadges van kunststof en hout. Kies zelf welk soort het meest geschikt is voor jou en je werkplek.

Behalve de afmetingen en het materiaal van de badge, zijn er drie zaken waar je aan zou moeten denken als je een naamplaatje of badge ontwerpt voor in de zorgsector.

Naamplaatjes voor verplegend personeel

Tekst

Hoewel de naam het belangrijkst is, is het ook belangrijk om duidelijk aan te geven wat de functie van de persoon is. Dit geeft de patiënt vertrouwen in degene met wie hij/zij te maken heeft en zo weet de patiënt tot wie hij/zij zich moet richten voor meer vragen. 

Symbool

Een symbooltje kan een onpersoonlijk en formeel naamplaatje een beduidend warmere uitstraling geven. Zo'n symbooltje wordt vooral gebruikt door ziekenverzorgers en verplegers die met baby's of kinderen werken. Het kan ook leuk zijn om een symbool te gebruiken die je hobby's laten zien. Een voetbal voor een voetbalfanaat kan reden zijn voor leuke gesprekken met patiënten. 

Kleur

Er zijn ziekenhuizen die per functie een andere kleur naamplaatje hanteren om patiënten meer duidelijkheid te bieden. Naamplaatjes voor verplegers zijn bijvoorbeeld blauw, naamplaatjes voor artsen rood en naamplaatjes voor ziekenverzorgers groen. Patiënten weten dit erg te waarderen en daarom wordt dit principe door steeds meer ziekenhuizen ingevoerd. We raden je aan om na te vragen welke regels er op jouw werkplek van toepassing zijn. 

Wat vinden onze klanten?