Kun je niet vinden wat je zoekt?

In de Bordenautomaat kun je je eigen borden ontwerpen. Bepaal zelf onder andere de tekst, kleuren en vormen.

Ontwerp uw bord hier

Informatie over straatnaamborden

De gemeente is verantwoordelijk voor het plaatsen van straatnaamborden die openbare wegen aangeven. Dit geldt voor grote autowegen tot straatnaamborden die straten in een woonwijk aanduiden. Voor een vereniging, bedrijf of particulieren kan het van belang zijn om een eigen straatbord op te hangen om bezoekers makkelijker de weg te laten vinden. Er zijn ook veel mensen die straatnaamborden voor privéwegen bestellen, omdat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de bewegwijzering van deze wegen.

Dat de naam van de straat op een straatnaambordje staat spreekt voor zich. Als je je eigen bord wilt ontwerpen moet je ook beslissen of je meer informatie op het straatbord wilt zetten.

Straatnaamborden - Wat moet er op staan?

Naam van de straat 

Het is veruit het gebruikelijkst om de naam van de straat op een straatbord te zetten. Er zijn ook situaties denkbaar waarin je een speciale plek met een straatbordje wilt markeren. De categorie 'straatnaamborden' omvat beide soorten borden: zowel straatnaamborden als andere borden die op straat te vinden zijn. 

Huisnummer 

Het doel van een straatbordje is het zo eenvoudig mogelijk maken voor bezoekers om iets te vinden. Daarom kiezen veel mensen ervoor om ook het huisnummer op het bord te zetten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld 'Hoofdweg 10-14' om het juiste huisnummer sneller te vinden. 

Wijknaam 

Veel mensen kiezen ervoor de wijknaam op een bordje te zetten. Deze informatie is vaak handig voor weggebruikers. Detta då föreningen mycket ofta har samma namn som kvarteret.

Montage-instructies - Buisklem

Wat vinden onze klanten?