Informatie over COVID-19: wij produceren en leveren zoals gewoonlijk.

Klik hier om jouw bordje te ontwerpen

Richtingborden

Waar is de receptie? Hoe ver is het naar het clubhuis en wat is een goede hardlooproute? Met duidelijke richtingborden hoeft niemand deze vragen meer te stellen, of de weg nu binnen of buiten aangegeven moet worden.

Richtingsborden, of pijlborden zoals ze ook wel worden genoemd, wijzen de juiste weg. Ontwerp een eigen richtingsbord in onze Bordenautomaat. Je kunt zelf een kleur, vorm en tekst kiezen.

Lees verder
Ontwerp uw bord hier

Richtingborden – Denk aan het volgende

Als het om informatie verstrekken gaat, dan is het altijd belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Voor degene die bekend is met de omgeving is de boodschap vanzelfsprekend, maar dat geldt niet altijd voor iemand die ergens voor het eerst is. 

Welke kant op en hoe ver?

Een klassiek richtingbord wijst de richting aan naar bijvoorbeeld een boerderij, een winkel of een clubhuis. Ze staan bijvoorbeeld langs een grote weg en laten bezoekers weten dat ze af moeten slaan naar een kleiner weggetje. Behalve de richting moet ook de afstand vermeld worden. Dit is niet in de laatste plaats om spontane bezoekers te lokken om even langs te komen. 

Gebruik afbeeldingen

Het is vaak beter om op een pijlbord een afbeelding te gebruiken dan een tekst, zeker als er bekende symbolen van toepassing zijn. Voorbeelden van vaak gebruikte, eenvoudige symbolen zijn tekens voor een wc, visvoorzieningen en wandelpaden. Symbolen sluiten het gebruik van tekst natuurlijk niet uit. Met een afbeelding, een tekst en een afstandsaanduiding naar de bestemming wordt het richtingsbord zo duidelijk mogelijk.

Wat vinden onze klanten?